Snoeien

Er zijn allerlei verschillende redenen waarom we bomen snoeien. Het kan zijn dat de takken tot uw dak groeien of het verwijderen van dood hout voor de veiligheid. Wij komen bij u langs om passend advies te geven en het juist uit te voeren. 

Onderhoud

Door het groeien van de takken kunt u er hinder van ondervinden of door lichtgebrek in de kroon ontstaat er dood hout. Door te klimmen of met de hoogwerker kunnen wij de bomen snoeien zodat u en de bomen er weer jaren tegen aan kunnen.

Wacht niet te lang met snoeien. Doordat takken als maar groeien wordt de snoeiwond ook als maar groter, hierdoor is de impact op de boom aanzienlijk meer.

Kandelaberen

Een aantal soorten zijn geschikt om gekandelaberd te worden. Dit is het verwijderen van alle takken waardoor het alleen een 'geraamte' overblijft.

Laat ons u informeren of het voor u een passende oplossing is. Het is namelijk niet voor iedere soort een positieve vorm van snoeien.

Vormsnoei

Knotwilgen, leilindes, dak platanen enz. allemaal zijn  het bomen die we in 'vorm snoeien'. Meestal doen we dit iedere 3 á 5 jaar, uiteraard zijn er uitzonderingen. 

Heggen

Heeft u heggen die gesnoeid moeten worden? Neem contact met ons op en we bekijken samen met u de situatie.

Overhangende takken verwijderen op de begraafplaats in Joure